משאבת חום הינו מכשיר הדומה בשיטת העבודה למזגן ביתי. למשאבה רכיבים זהים למזגן כגון מדחס, שסתום 4 דרך, לוכד נוזלים, שסתום התפשטות וכו'… במשאבת חום האנרגיה המסופקת משתנה בהתאם ל 2 פרמטרים עיקריים.
ככל שטמפ' המים נמוכה וטמפ' הסביבה גבוהה הספק המשאבה עולה והחיסכון גדל. טמפ' מים גבוהה וטמפ' הסביבה קרה תפוקת המשאבה יורדת והחיסכון קטן.
כאשר אנו רוכשים משאבת חום של 10 קוו"ט יש לבדוק באיזה טמפ' סביבה היא מספקת את האנרגיה הזאת. רוב יצרני משאבות החום מספקים את הנתון הנ"ל בטמפרטורה חוץ של 20 מעלות. כאמור התפוקה של המשאבה משתנה בטמפ' סביבה של 10 מעלות התפוקה שלה תרד ל7-8 קוו"ט ובטמפרטורה של 30 מעלות סביבה התפוקה תעלה ל12-14 קוו"ט. (המספרים הנ"ל לצורך המחשה בלבד).
נתון זה הינו חשוב מאוד מאחר וכמות המים בבריכה ושטח החימום בבית לא משתנה יש לבדוק את הטמפרטורה הממוצעת באזור שלכם בהתאם לתקופת החימום.
ככל שטמפרטורת המים נמוכה יותר הניצולת של המשאבה עולה ואיתו גם חיסכון בחשמל. נתון זה נקרא COP (היחס בין צריכת החשמל לתפוקת האנרגיה). ככל שcop גבוה יותר חיסכון המשאבה גדול יותר. משאבות לחימום בריכה בטמפרטורות של כ30 מעלות הCOP יהיה בערך 5.5-6. משאבות לחימום מים בטמפרטורות של 60 מעלות ה COP יהיה בערך 2.8-3.5.
מחיר 1 קוו"ט חשמל ביתי הינו כ 0.50 אגורות. כאשר נעבוד עם משאבה שCOP שלה הוא 4 אזי יש לחלק את 0.50 ל4 ונקבל 0.12 א"ג לקוו"ט זה אומר שהמשאבה מוציאה פי 4 אנרגיה על כל קוו"ט.